Op stage in Amerika

Waarschijnlijk ken je Amerika van de vele films en televisieseries. Je hebt er waarschijnlijk ook wel over gelezen. Over het land, de mensen, de cultuur en de mentaliteit. Hierdoor heb je een beeld kunnen vormen van hoe Amerika eruit ziet. Maar klopt dat beeld wel met de werkelijkheid? Amerika lijkt een conservatief land. Drinken onder de 21 is in veel staten verboden, maar je mag er wel wapens kopen en houden om jezelf te verdedigen. Daarbij zie je op televisie vaak dat Amerikanen dik zijn en haast alleen fastfood eten, cola drinken en lui zijn. Echter klopt dit beeld niet helemaal.

Amerikanen zijn over het algemeen vriendelijk, spontaan en trots. Ze zijn optimistisch en geloven dat elk probleem een oplossing kent. De ‘alles is mogelijk’ mentaliteit is de drijfveer voor vele bedrijven. Niet voor niets komen velen van de wereldbedrijven uit Amerika. Heb jij ook een mentaliteit waarin alles mogelijk is? Wil je ook de beste zijn? Dan is het leuk om een stage in Amerika te lopen. Bij een stage in Amerika werk je dus met echte Amerikanen en beleef je hun manier van werken en leven. Let er wel op dat een stage in Amerika veel geregel is. Je moet erop rekenen dat je hier wel een jaar van te voren moet beginnen om alles op tijd geregeld te hebben.

Regelen

Voordat je op stage gaat moet je eerst zorgen dat je een J-1 visum hebt. Het is een ingewikkelde procedure om deze aan te vragen en hier gaat veel tijd in zitten. Maar je moet natuurlijk ook zorgen dat je een stageplaats krijgt. Hiervoor moet je een goed cv schrijven zodat je een goede kans maakt om voor stage aangenomen te worden.

Als je via een stagebureau een stage regelt, dan kun je pakketten afnemen waardoor je zelf een stuk minder hoeft te regelen. Je visum, cv, ticket en vinden van huisvesting. Hulp hierbij vanuit een stagebureau is eigenlijk wat je echt wel nodig hebt om het jezelf makkelijker te maken. Dan kun je je zelf meer richten op je stage zelf.

Naast een stage beleef je het echte Amerikaanse gevoel. Je kunt eindelijk voor jezelf ontdekken of Amerika strookt met het beeld wat je ervan hebt en dit is een ervaring die je nooit meer zult vergeten.