Veelgestelde vragen

FAQ

Hoe gaat HEAOstage.nl om met privacy van gegevens?
HEAOstage.nl garandeert dat alle persoonsgegevens die in ons bezit zijn alleen worden gebruikt om de studenten op de hoogte te houden van nieuwtjes en informatie op het gebied van stage en werk. Mocht je onze mail niet meer willen ontvangen, dan kun je dit zelf aangeven.

Welke mogelijkheden biedt HEAOstage.nl?
Via onze diensten kun je als student diverse stage en afstudeerplaatsen vinden. De studenten kunnen kosteloos reageren op het aanbod door het versturen van een CV, met een eventueel een korte motivatie. Bovendien kun je je CV doormailen zodat HEAOstage.nl jou kan voorstellen aan interessante bedrijven. Mocht er geen geschikte stageplaats voor jou tussen staan, mail ons dan toch je CV inclusief je wensen.

Hoe kan ik reageren en solliciteren?
Je kan rechtstreeks op het aanbod reageren door een mail te sturen naar ons met daarin een korte motivatie en je CV. Vermeld als onderwerp het stagenummer. Daarnaast kan er ook gezocht worden naar een geschikte opdracht wanneer deze er voor jou niet tussenstaat. Laat ons wederom via e-mail weten wat je zoekt en stuur je CV mee.

Hoe werkt HEAOstage.nl?
HEAOstage.nl werkt als bemiddelingsbureau tussen economisch, bedrijkskundige of communicatief opgeleide studenten en het bedrijfsleven. Enerzijds zoeken we bedrijven en opdrachten, anderzijds zoeken we actieve en gemotiveerde studenten die op korte termijn een stage moeten vervullen of gaan afstuderen.

Wat kost het gebruik van HEAOstage.nl?
Voor studenten is het gebruik van HEAOstage.nl geheel gratis. Via HEAOstage.nl kun je kosteloos en zonder een sollicitatiebrief te schrijven uitgenodigd worden door interessante bedrijven met interessante opdrachten.

Waarom gebruik maken van HEAOstage.nl?
– Kosteloos wordt je in contact gebracht met interessante bedrijven en opdrachten.

– Je hoeft geen sollicitatiebrief te schrijven,enkel je CV met een korte motivatie is voldoende.

– HEAOstage.nl richt zich voornamelijk op economisch, bedrijfskundige en communicatief gerichte stage en afstudeeropdrachten. Bij ons kom je dus niet de meest vreemde opdrachten en aanbiedingen tegen.

– Geen moeilijke zoekopdrachten of verplichte login is vereist. Je kan ten aller tijde kijken in ons aanbod, dat overzichtelijk per studierichting gepresenteerd wordt.

– Eenvoud en service staan voorop bij HEAOstage.nl.

Wat voor soort stages en afstudeeropdrachten biedt HEAOstage.nl?
Via deze site zijn voornamelijk economisch gerichte stages voor hoger opgeleiden te vinden. Opdrachten variĆ«ren van marketing/sales, communicatie tot aan bedrijfseconomische richting. Via het menu “Aanbod” is het huidige aanbod te bekijken. Ook komt het voor dat er diverse andere stages en afstudeerplekken aangeboden worden. Deze staan vermeld onder het submenu “Overigen”.

Welke afspraken worden er tussen de student en het bedrijf gemaakt?
De student en de aanbieder van de stage of afstudeerplaats wordt aangeraden om een overeenkomst te sluiten. Dit is geen arbeidsovereenkomst. In deze overeenkomst staan een aantal belangrijke zaken vermeld, waaronder:

– De duur van de stage.
– De werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.
– De begeleiding vanuit het bedrijf en de school/ instelling.
– Een eventuele vergoeding voor de student.

Vanzelfsprekend laten wij dit aan de student en het bedrijf over. Hierion is HEAOstage.nl nooit een partij.

Kan een bedrijf de student om geheimhouding vragen?
Ja, de student komt tijdens de werkperiode vaak in aanraking met gevoelige informatie of documenten. Vertrouwen is hierbij van belang, zowel van de student als van het bedrijf. Dit laten wij geheel over aan student en bedrijf.